Accountant stichtingen

 
Wat doet een accountant voor jouw stichting?

Een accountant helpt jouw stichting verder

Ben je op zoek naar een accountant voor een stichting? Dan ben je bij Stolwijk aan het juiste adres. Bij onze accountants is de financiële begeleiding van jouw stichting in goede handen. Wij hebben ruime ervaring met de controle van de jaarrekening van stichtingen. Daarnaast beschikken we over specifieke kennis die van toepassing is op stichtingen. Als het nu gaat om relevante regelgeving voor kleinere stichtingen, zoals RJK C1, of om relevante regelgeving voor grotere stichtingen zoals RJ 640 of RJ 650, onze accountants zijn op de hoogte van actuele ontwikkelingen en alle vereisten als het gaat om presentatie en toelichting van de jaarrekening. Wij maken gebruik van moderne automatisering en wij helpen onze klanten in een open, ongedwongen sfeer. Onze accountants nemen de tijd om je vragen te beantwoorden en we wijzen je graag op kansen voor jouw stichting.

Werkzaamheden accountant bij de controle van stichtingen

 

Onze accountants verzorgen een breed scala aan werkzaamheden voor stichtingen. Wij stellen onder meer de jaarrekening op voor niet-controleplichtige stichtingen en wij nemen deze in een persoonlijk gesprek stap-voor-stap met je door. Onze accountants wijzen je op punten waar verbeteringen binnen de stichting mogelijk zijn. Stolwijk gaat te werk volgens een efficiënte controleaanpak en wij geven officiële controleverklaringen af. Onze controles verlopen volgens een gestructureerde planning. Wij maken heldere afspraken met onze klanten en je bent verzekerd van een accountant die actief betrokken is bij de controle en fungeert als meewerkend voorman. Daarnaast communiceert de accountant helder over de voortgang en de bevindingen van de controle.

Persoonlijke aanpak

 

Bij Stolwijk ben je altijd verzekerd van heldere communicatie en een persoonlijke benadering. Al onze klanten krijgen een vaste relatiemanager toegewezen. Deze relatiemanager vormt jouw aanspreekpunt binnen onze organisatie. Hij of zij luistert naar je vragen en brengt je in contact met een accountant of een andere specialist die jou het beste van dienst kan zijn. Accountant met fiscale kennis voor stichtingen. Als gevolg van onze ervaring met vrijwillige controles van de jaarrekening van stichtingen zijn we bekend met de aandachtspunten bij stichtingen. Op fiscaal gebied ziet dit o.a. op btw-problematiek. Hoe gaat de btw-procedure in zijn werk? Welke tarieven zijn van toepassing? Daarnaast kan een vraagstuk rondom de mogelijke plicht tot vennootschapsbelasting van toepassing zijn. Hoe kan je dit als stichting voorkomen? De accountants en belastingadviseurs
van Stolwijk kunnen de stichting helpen om fiscale risico’s te voorkomen en inzicht te geven in de juiste fiscale behandeling. Hierdoor kan de belastingpositie in de jaarrekening goed worden verwerkt.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

 

Wil je een accountant inhuren of wil je meer weten over wat Stolwijk kan bieden op het gebied van financiële dienstverlening? Neem dan contact op met ons kantoor in Amstelveen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden in een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Stolwijk is bereikbaar op telefoonnummer 020-6406665.

Neem contact met ons op