Accountant verenigingen

 

Wat doet een accountant voor jouw vereniging?

Een accountant helpt jouw vereniging verder

In het verenigingsleven gaat, ondanks dat er vaak met amateurs en vrijwilligers wordt gewerkt, veel geld om. Denk bijvoorbeeld aan de opbrengsten uit de kantine, verkoopacties en lidmaatschappen. De penningmeester van een vereniging is vaak de aangewezen persoon om de financiën te beheren. Maar wist je dat er ook accountants speciaal voor verenigingen bestaan? Deze professionals ontnemen op een professionele manier boekhouding en andere financiële rompslomp. Zeker wanneer het lastig is om een (vrijwillige) penningmeester te vinden, kan een accountant voor je vereniging een goede oplossing zijn. Of dat nu een sportvereniging, hobbyclub of goed doel is: een professionele accountant verzorgt de boekhouding, zodat de club onbezorgd met haar doelen en activiteiten bezig kan zijn. Hier lees je meer over het inschakelen van een accountant voor verenigingen.

Wanneer een accountant voor verenigingen inschakelen?

Tegenwoordig kampen er regelmatig verenigingen en stichtingen met een tekort om alle posten in het bestuur of commissies te vervullen. Met name bestuursfuncties zijn lastig in te vullen. En voor mensen die al werken in de financiële sector is het niet altijd aantrekkelijk om ’s avonds nog op vrijwilligersbasis tussen de cijfertjes te duiken. Een accountant voor een vereniging doet echter meer. Deze professional is namelijk ook op de hoogte omtrent de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, en bijvoorbeeld bijzondere statussen (zoals de ANBI- of SBBI-status). Een accountant voor verenigingen kan een oplossing op de korte termijn of voor de langere termijn zijn.

Een accountant voor verenigingen: efficiënt en doeltreffend

Ook kan het zijn dat een vereniging of stichting meer transparantie nodig heeft omtrent de financiën. Leden kunnen daar zelf om vragen of bepaalde wet- en regelgeving vraagt om meer openheid in de structuur en geldstromen. Een accountant voor verenigingen maakt dit overzichtelijk en tegelijkertijd ook inzichtelijk voor zowel het bestuur als de leden van de vereniging. Accountants voor verenigingen werken daarnaast ook als sparringpartners voor je club en staan het bestuur bij met raad en daad bij eventuele financiële of boekhoudkundige vraagstukken.

Financiering projecten

Ook wanneer je als vereniging geld nodig hebt voor bijvoorbeeld een evenement of verbouwing, kun je een accountant voor verenigingen inschakelen. Zij maken een planning of geven advies hoe je het beste aan de fondsen kunt komen om je doelen te financieren.

Kennismaken? Neem contact op

Staat jouw vereniging of stichting ook te springen om een penningmeester of ben je op zoek naar een manier om de rol van penningmeester uit te besteden? Mogelijk is de optie om een accountant voor verenigingen en stichtingen van Stolwijk in te huren. Onze vakmensen zijn uitstekend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de financiële sector en wet- en regelgeving voor bedrijven, stichtingen en verenigingen. Interesse? Neem dan vandaag nog contact met Stolwijk op. Wij gaan graag met jou en de vereniging in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wil je een accountant inhuren of wil je meer weten over wat Stolwijk kan bieden op het gebied van financiële dienstverlening? Neem dan contact op met ons kantoor in Amstelveen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden in een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Stolwijk is bereikbaar op telefoonnummer 020-6406665.

Neem contact met ons op