Bedrijfsoverdracht

Een bedrijf overnemen, verkopen of waarderen? We hebben ervaring met dit soort trajecten, behartigen jouw belangen en adviseren over wat de beste optie is.

Wanneer schakel je ons in?

N

Je wilt je bedrijf verkopen en wenst deskundige begeleiding in het verkooptraject.

N

Je bent geïnteresseerd om een bedrijf over te nemen en wenst een boekenonderzoek om ongewenste verrassingen te voorkomen.

N

Je bent benieuwd naar de reële waarde van je eigen bedrijf.

N

Je twijfelt over de voor- en nadelen van een mogelijke (ver)koop.

Jouw specialist

Wim Stolwijk

Registeraccountant
mail-icon phone-icon

Waarmee kunnen we je helpen?

N

Bedrijfseconomisch advies

N

Uitvoeren van een boekenonderzoek

Wat houdt onze dienstverlening in?

Behartigen van belangen

We treden op als sparringpartner in een (ver)kooptraject. Als kritisch adviseur tijdens de voorbereiding en strategische overwegingen voordat daadwerkelijk wordt besloten tot (ver)koop over te gaan. Maar zeker ook als klankbord en belangenbehartiger in het onderhandeltraject met de andere partij. En in de eindfase met het opstellen en afsluiten van de overeenkomsten.

Complete advisering

De ervaring leert dat een dergelijk traject een grotere impact heeft dan vaak vooraf wordt verwacht. Hoe zit het met belastingheffing? Is de bestaande juridische structuur nog steeds optimaal? Wat gebeurt er met fiscaal compensabele verliezen? Ben ik verplicht om het bestaande personeel over te nemen? Onze deskundigen kijken vanuit hun eigen specialisme mee. Zodat je in één allesomvattend advies volledig wordt geïnformeerd.

Klantervaring

Bert van Woudenberg

Eigenaar Van Woudenberg Harmelen B.V.

In 2011 waren er plannen om met Van Woudenberg Harmelen B.V. het bedrijf Van Beusekom B.V.  over te nemen. Stolwijk heeft me intensief begeleid in dit overnametraject. Dit betrof o.a. het voorbereiden op de overname, een prettige rol als sparringpartner, het bijstaan in het onderhandeltraject en het ondertekenen van de overeenkomst. Dit is allemaal heel soepel verlopen en in goede harmonie met de verkopende partij. Ik kijk er nog steeds heel tevreden op terug!