Pensioenadvies

Een helder pensioenadvies geeft inzicht in je pensioensituatie.
Wij brengen structuur en inzicht in je pensioensituatie en halen de grootste risico’s eruit. ‘Wij’ is onze gecertificeerde pensioenspecialist André. En daar zijn er weinig van.

Wanneer schakel je ons in?

N

Je bent onzeker over je eigen pensioensituatie.

N

Je vermoedt dat je (te)veel betaalt aan pensioenpremie voor medewerkers.

N

Je hebt te maken met een life event als trouwen, scheiden of een baanwissel en wilt de gevolgen voor je pensioen weten.

N

Je hebt behoefte aan onafhankelijk pensioenadvies. Zowel persoonlijk als bedrijfsmatig is een advies mogelijk.

Jouw specialist

André van Merode

Pensioenadviseur
mail-icon phone-icon

Waarmee kunnen we je helpen?

N

Verzorgen van de Pensioenscan

N

Analyse van bestaande pensioenregelingen

N

Opmaken pensioenverdeling bij een echtscheiding

N

Begeleiding in de overstap van pensioenregeling voor bedrijven

Wat houdt onze dienstverlening in?

Pensioenscan

Mag iedereen adviseren over pensioen? Zeker niet. De AFM stelt strenge eisen aan pensioenadvisering. André van Merode is gecertificeerd pensioenadviseur en mag daarom hierover adviseren. Voor EUR 350,- verzorgt hij een pensioenscan en weet je na een persoonlijk gesprek alles wat je wilde weten.

 

Hoge klanttevredenheid

Onzekerheid over je pensioen kan heel vervelend zijn. Daarom kloppen veel klanten bij de overstap naar een nieuwe baan, echtscheiding, of de naderende pensioendatum bij ons aan. Een analyse van je huidige pensioensituatie, een persoonlijk gesprek over je eigen wensen en een advies om deze wensen te realiseren. Dat is wat we doen. En zonder uitzondering verlaat elke klant met volledig inzicht tevreden het pand.

Een complex onderwerp makkelijk maken

Dat is de uitdaging bij adviseren over pensioen.  Onze insteek is praktisch en concreet. Een vraagstuk ontleden tot de kern en dit helder uitleggen. Zodat je volledig op de hoogte weer naar huis gaat.

 

Besparen op pensioenkosten

Bedrijven en organisaties kunnen de jaarlijkse pensioenkosten als een te grote last gaan ervaren. Zijn de pensioenkosten nog op te brengen? Is sprake van een verouderde pensioenregeling? We hebben ervaring met het begeleiden en coördineren van een wijziging van de pensioenregeling. Zodat de jaarlijkse pensioenlast weer behapbaar wordt, de pensioenregeling up-to-date is en alle werknemers tijdig en netjes worden voorgelicht.

Klantervaring

Dick Westerneng

Director Samsara Uitgeverij B.V.

Toen we personeel in dienst namen bij Samsara Uitgeverij werden we op basis van de CAO voor het Uitgeverijbedrijf verplicht tot deelname aan een pensioenregeling. André van Merode heeft ons toen goed begeleid bij het opzetten van deze regeling zodat de pensioenverplichtingen nagekomen worden, die uit de CAO voortvloeien. De CAO kent geen aansluiting bij een specifieke pensioenuitvoerder zodat begeleiding op maat was vereist. Dit is allemaal prima verlopen. Sindsdien kunnen we ook altijd bij André terecht voor vragen die voortvloeien uit deze pensioenregeling.