HomeExtern verzekerd pensioendeel dga terughalen? Tot 1 juli 2017SRAExtern verzekerd pensioendeel dga terughalen? Tot 1 juli 2017

Extern verzekerd pensioendeel dga terughalen? Tot 1 juli 2017

Heeft u naast een pensioen in eigen beheer ook nog een deel van uw pensioen extern verzekerd, dan mag u dit deel, indien gewenst, terughalen naar eigen beheer. De deadline voor het terughaalverzoek ligt op 30 juni 2017. Het moet dan wel gaan om een verzoek zonder verdere sturing.

Nu het pensioen in eigen beheer is afgeschaft, heeft u nog tot 1 juli 2017 de tijd om uw pensioenopbouw in eigen beheer te beëindigen. Die deadline geldt ook voor het eventueel terughalen naar eigen beheer van een extern verzekerd pensioendeel. Daarvoor is voldoende dat u vóór die datum een terughaalverzoek indient bij de verzekeraar en deze dit verzoek tot overdracht uiterlijk op 30 juni aanstaande heeft ontvangen. De administratieve afhandeling kan dan, binnen de gebruikelijke termijnen, na die datum plaatsvinden.

Let op! Laat u goed informeren over het eventueel nog terughalen van een extern verzekerd pensioendeel naar eigen beheer. Dat vergt een goede afweging. U heeft namelijk in het verleden niet voor niets gekozen voor een extern verzekerd pensioen voor uw oude dag.

Geen sturing

U mag geen verdere sturing geven aan de overdracht van het extern verzekerd pensioendeel naar eigen beheer. U mag de verzekeraar dus niet verzoeken om uw pensioenkapitaal na 30 juni, of op een door u gewenste latere datum, over te dragen. De overdracht is dan namelijk niet afhankelijk van de gebruikelijke afhandelingstermijn bij de verzekeraar, maar het gevolg van het overdrachtsmoment waarom u hebt verzocht. Het verzoeken om een overdrachtsmoment is daarom niet toegestaan.

Let op! Overdracht van een extern verzekerd pensioendeel naar eigen beheer is niet meer mogelijk, als u voor die tijd uw pensioen in eigen beheer al heeft afgekocht of heeft omgezet in een oudedagsverplichting.

Contact

Kantoor De Meern
Gouvernantelaan 3 en 6a
3454 WE De Meern
030-666 5389
Kantoor Amstelveen
Binderij 1b
1185 ZH Amstelveen
020-640 6665