HomeFiscaal voordeel voor uw bedrijfsmiddel?SRAFiscaal voordeel voor uw bedrijfsmiddel?

Fiscaal voordeel voor uw bedrijfsmiddel?

Jaarlijks worden de Energielijst en de Milieulijst geactualiseerd. Wilt u graag uw eigen bedrijfsmiddel op één van de lijsten plaatsen, dan kunt u hiervoor een voorstel indienen bij RVO.nl. Hiermee versnelt u de marktintroductie van het nieuwe bedrijfsmiddel.

Fiscaal voordeel

Investeert u als ondernemer in een bedrijfsmiddel dat voorkomt op de Energie- of Milieulijst dan levert u dat extra fiscaal voordeel op, mits het investeringsbedrag hoger is dan € 2.500. Voor een bedrijfsmiddel uit de Energielijst, komt u in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA), waarmee u 55,5% van het investeringsbedrag extra in mindering kunt brengen op de fiscale winst.

Investeert u in een bedrijfsmiddel dat voorkomt op de Milieulijst, dan heeft u recht op de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Afhankelijk van de categorie waarin de milieu-investering valt, kunt u tot maximaal 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om 75% van de investering willekeurig af te schrijven (VAMIL).

Tip: Naast de MIA of de EIA kunt u ook de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek toepassen. Een combinatie van EIA en MIA is echter niet mogelijk.

Let op! Om in aanmerking te komen voor de MIA of de EIA, moet u de milieu- of energie-investering op tijd aanmelden bij RVO.nl. Op tijd wil zeggen binnen drie maanden na de opdracht tot levering.

Contact

Kantoor De Meern
Gouvernantelaan 3 en 6a
3454 WE De Meern
030-666 5389
Kantoor Amstelveen
Binderij 1b
1185 ZH Amstelveen
020-640 6665