HomeKlein pensioen? Van afkoop naar samenvoegingSRAKlein pensioen? Van afkoop naar samenvoeging

Klein pensioen? Van afkoop naar samenvoeging

De tijd dat iemand tot aan zijn pensioen bij dezelfde werkgever werkt, is allang voorbij. Het werkbare leven bestaat tegenwoordig uit meerdere banen. Die verschillende banen betekenen echter ook verschillende pensioenen bij meerdere pensioenfondsen of verzekeraars. Hierdoor ontstaan vaak kleine pensioenaanspraken.

Van afkoop naar samenvoeging

Een pensioenuitvoerder kan op dit moment zelfstandig besluiten een dergelijk klein pensioen, vanwege de hoge administratiekosten, twee jaar na einde van de deelneming af te kopen. Die afkoop is echter niet in het belang van de werknemer, want die bouwt daardoor geen adequaat pensioen op.

Daarom hebben pensioenuitvoerders en sociale partners besloten om in plaats van afkoop, kleine pensioenen te gaan samenvoegen. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan, is nu nog niet bekend. De plannen om de regeling voor de afkoop van klein pensioen aan te passen zijn opgenomen in een wetsvoorstel dat binnenkort zal worden ingediend bij de Tweede Kamer. Het is de bedoeling dat de nieuwe regeling in januari 2018 zal ingaan.

Contact

Kantoor De Meern
Gouvernantelaan 3 en 6a
3454 WE De Meern
030-666 5389
Kantoor Amstelveen
Binderij 1b
1185 ZH Amstelveen
020-640 6665