HomeMaak gebruik van proefplaatsing via UWVSRAMaak gebruik van proefplaatsing via UWV

Maak gebruik van proefplaatsing via UWV

Een ‘proefperiode’ voor baan voor langere tijd

U kunt om een proefplaatsing vragen voor iedereen met een WIA-, WAO-, WAZ-, Wajong-, Ziektwet- of WW-uitkering die moeilijk aan het werk komt. Komt de werknemer uit een WW-uitkering, dan geldt als extra voorwaarde dat hij minimaal drie maanden werkloos moet zijn geweest. Voorwaarde voor de proefplaatsing is dat u de bedoeling heeft om een dienstverband van minimaal 6 maanden aan te bieden voor ten minste hetzelfde aantal uren als tijdens de proefplaatsing. De eerste twee maanden dat het UWV de uitkering doorbetaalt, kunt dus ook beschouwen als een normale proefperiode.

Let op! U moet de intentie hebben een dienstverband van tenminste 6 maanden aan te gaan voor ten minste hetzelfde aantal uren als tijdens de proefperiode.

Wel een aansprakelijkheidsverzekering

Bij toekenning van de proefplaatsing kan de werknemer 2 maanden met behoud van zijn uitkering bij u komen werken. Gedurende die periode is de werknemer nog niet bij u in dienst. U moet tijdens de proefplaatsing wel zorgen voor een aansprakelijkheidsverzekering voor de werknemer.

Tip: De proefplaatsing kan soms, op verzoek, verlengd worden naar maximaal 6 maanden.  Bijvoorbeeld als een werknemer door zijn ziekte of handicap maar 1 dag per week kan werken.

Contact

Kantoor De Meern
Gouvernantelaan 3 en 6a
3454 WE De Meern
030-666 5389
Kantoor Amstelveen
Binderij 1b
1185 ZH Amstelveen
020-640 6665