Doe je het beter dan je concurrent?

We benchmarken je graag met je eigen branche. Wat doe je goed en wat kan beter?

Waar moet ik op letten?

N

Hoe sta ik ervoor ten opzichte van mijn concurrent?

N

Op welke gebieden kan ik het bedrijfsmatig beter doen?

N

Wat zijn de trends en verwachte ontwikkelingen in mijn bedrijfstak en hoe kan ik daar op inspelen?

N

Wens je ondersteuning op het verbeteren van je bedrijfsvoering?

Jouw specialist

Bas Stolwijk

Registeraccountant

mail-icon phone-icon

Hoe kan Stolwijk helpen?

N

Opstellen van een benchmarkrapport

N

Inzicht geven in brancheontwikkelingen

N

Advies over groei- en besparingskansen

N

Voorlichting via kennisbijeenkomsten

Wat zijn de opties voor benchmarking?

Actuele benchmarkcijfers

Wij zijn aangesloten bij koepelorganisatie SRA. Hierdoor hebben we toegang tot betrouwbare en actuele benchmarkgegevens. Deze cijfers zijn gebaseerd op maar liefst 18.000 geanonimiseerde jaarrekeningen, verdeeld over meer dan 400 branches. Zeer grote kans dus dat ook voor jouw bedrijf relevante benchmarkinformatie beschikbaar is.

 

De kracht van data

Dit biedt veel bedrijven de mogelijkheid om data in te zien en inzicht te verkrijgen over het reilen en zeilen van de eigen branche in zogenoemde brancherapporten. En wellicht nog beter: de prestaties van de eigen onderneming vergelijken ten opzichte van branchegemiddelden. Hierdoor kan beleid worden uitgestippeld op basis van werkelijke cijfers en zijn beslissingen op basis van onderbuikgevoel voorbij.

Benchmarkrapportage

Het benchmarkrapport bevat een uitgebreide cijferanalyse van de prestatie van de onderneming ten opzichte van de branche. Afhankelijk van de beschikbare informatie kan verder worden ingezoomd op bijvoorbeeld regio en grootte van het bedrijf. Het brancherapport bevat ook de voornoemde vergelijking en gaat daarnaast uitgebreider in op trends, ontwikkelingen, thema’s, kansen en bedreigingen van de relevante sector.

 

Geïnteresseerd om te kijken hoe jouw bedrijf ervoor staat? Neem dan contact met ons op en we gaan samen met jou op zoek naar kansen voor je onderneming.