HomeVergeet de aangifte dividendbelasting niet!SRAVergeet de aangifte dividendbelasting niet!

Vergeet de aangifte dividendbelasting niet!

De economie draait weer op volle toeren en veel bv’s krijgen weer voldoende vermogen en liquide middelen om dividend uit te kunnen keren. Vergeet bij dividenduitkering niet om ook de dividendbelasting tijdig aan te geven én af te dragen bij de Belastingdienst. Dit moet binnen één maand. Bent u te laat dan kunt u een boete krijgen.

Termijn dividendbelasting

De inhouding, aangifte en afdracht vindt plaats door de bv die het dividend uitkeert. De aangifte dividendbelasting moet gedaan en betaald worden binnen één maand na de dag waarop het dividend beschikbaar is gesteld. Het dividend is beschikbaar gesteld op het moment dat een onvoorwaardelijk recht tot uitbetaling is ontstaan. Dit moment hoeft niet gelijk te zijn aan het moment van uitbetaling van het dividend. Indien u de aangifte indient en de dividendbelasting afdraagt binnen één maand na uitbetalingsdatum, kan het daarom zo zijn dat u toch te laat bent.

Let op! Bent u te laat met betalen, dan kunt u een boete krijgen. Deze boete bedraagt 3% van het te laat betaalde bedrag, met een minimum van € 50 en een maximum van € 5.278. Bent u daarnaast te laat met het indienen van uw aangifte, dan kunt u daarvoor ook nog een boete krijgen van € 65.

Geen dividendbelasting

Keert de werkmaatschappij dividend uit aan de holding en geldt voor die uitkering in de vennootschapsbelasting de deelnemingsvrijstelling? Dan hoeft de werkmaatschappij geen dividendbelasting in te houden en af te dragen. Er hoeft in dat geval ook geen aangifte dividendbelasting ingediend te worden, tenzij de Belastingdienst daar uitdrukkelijk om verzoekt.

Contact

Kantoor De Meern
Gouvernantelaan 3 en 6a
3454 WE De Meern
030-666 5389
Kantoor Amstelveen
Binderij 1b
1185 ZH Amstelveen
020-640 6665